קונסטלציה משפחתית/ גשטאלט

גשטאלט וקונסטלציה הינן 2 שיטות המאפשרות לנו לעבד רגשות בתהליכי החיים ולקבל מסרים עמוקים ומפתיעים מתת המודע האישי והקולקטיבי. הריפוי נעשה בחיבור להקשר רחב יותר- ההקשר המשפחתי. בקונסטלציה יש גם אפשרות לעשות טיפול בהקשר רחב שאינו משפחתי- הנקראת קונסטלציה מרחבית. בה הכוונה למרחב שאינו משפחתי, כמו למשל בעבודה, בבה"ס… בכל מסגרת אחרת שבה אנו פועלים.

בלינקים שלמעלה ניתן להרחיב ולקרוא על כל אחת מהשיטות בנפרד וכיצד משתמשים בהן בסיטואציה טיפולית מקובלת- בעזרת מטפל או בתהליך קבוצתי.

אולם במאגר המידע, המטרה היא לאפשר לאדם לעבור את התהליך בעצמו, ללא תלות בגורם חיצוני.

לכן נעשה שינוי באופן התרגול של הטיפול.

במידה וקיבלתם הנחיות לטיפול בקונסטלציה או גשטאלט, רצוי לבדוק בשריר קודם כל האם נכון לכם לטפל בעצמכם או בעזרת מטפל אחר. במידה והתשובה היא להפנות למטפל אחר- ניתן למצוא ולאבחן מי האדם המדויק ביותר עבורכם לטיפול זה.

במידה והאבחון בשריר כיוון אתכם לעבודה עצמית באחת מהשיטות הנ"ל, לפניכם אפשרויות פשוטות לעבודה עצמית:

  1. עבודה בכתיבה: בתרגיל זה עליכם לשבת עם דף וכלי כתיבה, ולהעלות על הנייר בכתיבה חופשית, אינטואיטיבית וזורמת, את כל מה שיעלה מתוככם. יש לאפשר בכתיבה ביטוי מלא ואותנטי לכל אחת ואחת מהדמויות המשפחתיות- אבא, אמא, אחים, אחיות וכן הלאה. כל דמות מספרת בתורה (בכתיבה) מה היא מרגישה וחושבת לגבי המצב שבו עוסקים. כאשר מסיימים את תהליך הכתיבה- רצוי לשאול האם הטיפול הסתיים והאם ישנן הנחיות נוספות לטיפול.
  2. עבודה במדיטציה: את אותו התרגיל ניתן לתרגל דרך מצב מדיטטיבי. יש לפנות לכך זמן ומרחב שקט נטול הפרעות. להזמין את כל אחת מהדמויות בתורה לדבר ולשתף בתחושותיה. ניתן לאפשר רב-שיח בין הדמויות בסיום הסבב. גם כאן- יש לבדוק בסיום התהליך האם הטיפול הסתיים בהצלחה מלאה והאם יש הנחיות נוספות
  3. עבודה בעזרת ייצוגים- בקונסטלציה משתמשים בד"כ בחפצים שמייצגים את האדם או את המצב בתוך הסיטואציה שאנו בוחרים לרפא. ניתן למשל לבחור חפץ שייצג את עצמי. חפץ שייצג כל אחד ואחת מבני המשפחה שקשורים למצב. ואף ניתן לבחור חפץ שייצג את הקושי או האתגר שאיתו מתמודדים ואת המשאבים העומדים לרשותנו לרפא ולהתגבר על האתגר או הקושי. לא משנה איזה סוג ייצוג נבחר להשתמש בתהליך הריפוי- זה יכול להיות חומרים מהטבע כמו אבנים, עלים, פיסות עץ… חפצי נוי קטנים שיש לנו בבית או פיסות בד בצבעים שונים וגדלים שונים. כל ייצוג נושא איתו מסר ולמקום שאנחנו מניחות אותו יש חשיבות ומשמעות.

דוגמא לייצוג בעזרת פיסות בדים צבעוניות.

לכל ייצוג יש משמעות- אם זה אדם, דמות פנימית, או משאב או תחושה.

דוגמא לייצוג עם חומרים מהטבע: לכל אבן, צדף ועלה יש משמעות.

וכמובן למיקום שלהם בסדר מסויים במרחב יש משמעות.

עוד דוגמא לקונסטלציה עם חומרים מהטבע

באופן כללי- אני ממליצה להתנסות לפחות בפעם הראשונה בתהליך קונסטלציה מונחה כדי להכיר את הפוטנציאל שבשיטה ולאחר מכן להשתמש בה בטיפול עצמי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל המידע מוענק בחינם וניתן להפיץ אותו ולהשתמש בו לטובת הכלל (ולא למטרות רווח או קידום אישי/עיסקי) באישור בכתב מסיגל ניצן.