בד בבד עם תרגול ההקשבה ל"דיבורו" של התינוק ניתן להתחיל ולתרגל דרך נוספת של תקשורת לא מילולית. דרך זו מתאפשרת בעיקר במצבים בהם התינוק אינו בוכה או "מדבר" איתכם…בעיקר בזמן שהוא ישן או ברגעים המעטים שבהם הוא אינו נוכח במחיצתכם. תקשורת זו נחוצה במצבים בהם יש צורך בעזרה והכוונה לגבי בעיה כלשהיא המתעוררת בקשר שביניכם. לדוגמא: מחלה, גמילה מהנקה, פרידה וכד'.
אם למשל נשתמש בדוגמא בה תינוקכם חולה. רגע לפני שמגיבים בעשייה כמו לקחת אותו לרופא או לתת תרופה ניתן לפנות למקום שקט בו לא תהיו מופעלים רגשית מבכיו ולתרגל את התרגיל הבא:
שבו בשקט ובמנוחה והשקיטו את קולות הפחד או הדאגה שנשמעים בתוככם. הדרך להשקיטם היא לא ע"י התעלמות מהם ונסיון לדחוק אותם הצידה אלא ההפך בדיוק: ע"י האזנה ללא שיפוט לאותם קולות וקבלה שלהם ללא ביקורת עצמית.
נשמו נשימה עמוקה ובקשו לדעת מה הגורם למחלה וכיצד ניתן לעזור לתינוקכם להתחזק ולהבריא. שימו לב אם מתעורר בכם פחד מתשובה אפשרית שכן אז אינכם נמצאים במקום "נקי" מספיק על מנת לקבל תשובה אמיתית או מדויקת. תשובה כזו תיתכן רק במקום שמאפשר לכל תשובה שתעלה להיות הנכונה עבורכם ועבור תינוקכם.
עתה עיצמו עינים ובקשו מתינוקכם להופיע בפניכם (בקול רם או בלב). כאשר תראו לפניכם דמות כלשהיא או תחושו בנוכחותו למולכם (כשעיניכם עדיין עצומות) תוכלו לבקש שוב תשובה על השאלה ששאלתם. תשמעו קול שעונה לכם או שתקבלו תשובה בצורה אחרת מכיוון תינוקכם. ייתכן והתשובה לשאלה תהייה "אני זקוק לזמן להתגבר על שינוי שמתחולל בי עכשיו… אני זקוק רק למגע והרבה סבלנות ואהבה מצידך…". או תשובה שתבקש ממכם לפנות לעזרה רפואית מקצועית… כל תשובה שתעלה תהייה נכונה עבורכם ועבור תינוקכם. ייתכן שהתשובה תתקבל ללא מילים אלא בתמונה כלשהיא, או רצף של תמונות (מעין "סרט") או פשוט בצורת תובנה שלפתע תבינו בתוככם.
ניתן לפנות לסוג תקשורת זה כשתינוקך ישן ואז אין צורך לפנות הצידה למקום מרוחק אלא דווקא לשבת לצידו ולהתבונן בו. בזמן זה ישנן פחות הסחות דעת שיפריעו לך לקבל תשובה. הדיבור עם תינוקך כשהוא ישן הוא מעין דיבור שבלב. או ליתר דיוק דיבור מלב אל לב. התשובה שתתקבל עבורך תגיע מליבו אל ליבך.
תחומים נוספים שבהם ייתכנו קשיים בחודשי חייו הראשונים של התינוק הם למשל בתחום השינה והתזונה. אם ישנן בעיות או קשיים סביב נושא השינה ניתן לפנות אל התינוק בשעה שהוא ישן על מנת לברר אם הוא חווה קושי בהירדמות או בזמן השינה.
אם יש קושי בהנקה ניתן לפנות אליו בזמן שהוא יונק ולשאול אותו נושאים שדורשים ברור ובהירות. כמו למשל- מדוע הוא מעדיף שד אחד על פני השני. מדוע הוא אינו אוחז היטב בפיטמה. או כל שאלה אחרת שמטרידה אתכם.